0

Brede jukbeenderen

Teken de columna vertebralis in profiel. Situeer en benoem de krommingen. . geef ook aan wat de ventrale en dorsale zijde. De kant van de wervellichamen is de ventrale zijde, de kant van de doornuitsteeksels is de dorsale zijde. Hals: cervikale lordose borst: thoracale kyfose lenden: lumbale lordose heiligbeen: sacrale kyfose hoe noemt men een kromming van de columna vertebralis bij een vooraanzicht? Scoliose tot welk zenuwstelsel (anatomisch) behoort het ruggenmerg? Centraal zenuwstelsel (CZS) Wat is de functie van een discus intervertebralis? Kleine bewegingen toelaten, schokdemper geef de naam van wervels C1 en C2 bij een vrouwelijke patiënt. Atlas (drager en axis (draaier) hoeveel lumbale wervels heeft een patiënt van 73 jaar en - 84 kilogram? 5 Welke wervel praxis heeft een tandvormig uitsteeksel op het wervellichaam? Axis of draaier Wat ligt er onder de wervel L5?

brede jukbeenderen

Maya by noortje jager on, prezi

7 cervicale, 12 thoracale, 5 lubale, 5 heiligbeenwervels (os sacrum 3à4 coccygeale wervels Wat betekent scoliose? Een zijwaartse kromming van de wervelkolom teken een ruggenwervel en benoem de verschillende delen. Doornuitsteeksel (processus spinosus dwarsuitsteeksels (processus transversi gewrichtsvlakken craniaal en caudaal, openingen voor zenuwen, wervelboog, wervelgat Welk gewricht zorgt ervoor dat other we ja kunnen knikken? Gewricht tussen schedel en 1 cervicale wervel Welk gewricht zorgt ervoor dat we nee kunnen schudden? Gewricht tussen schedel en 1 cervicale wervel en 2 cervicale wervel hoe noemen de verbindingen van een rib met het borstbeen en van een rib met de wervels? Kraakbeenverbindingen waar of vals? Een halswervel heeft een klein wervelgat en een groot lichaam. Vals via welke verbinding zijn de heiligbeenwervels verbonden? Via naadverbindingen hoe zijn L1 en L2 met met elkaar verbonden? . geef de medische en de nederlandse term. Door een kraakbeenverbinding; een discus intervertebralis.

brede jukbeenderen

retroflexie in een kogelgewricht geef de 4 belangrijkste beenderen van de hersenschedel. Geef de medische en de nederlandse term. Os frontale, os pariëtale, os occipitale, os temporale geef de nederlandse term voor os ethmoidale en os sphenoidale. Zeefbeen en wiggebeen geef de 4 belangrijkste beenderen van de aangezichtsschedel. Maxilla, mandibula, os zycomaticum, neusbeen hoeveel wervels hebben wij? . geef ook het aantal per soort.

De beste zonnebrillen @ Zalando welk montuur past bij

Niasmaskers fenneke sysling - academia

Gewrichtssmeer produceren via de capillairen voedingsstoffen aanbrengen en afvalstoffen afvoeren Welk deel van een volwassen been zorgt voor aging de been opbouw en afbraak? Periost hoe noemt men het vlies aan de binnenzijde van het gewrichtskapsel? Synoviaal vlies geef een andere term voor bindweefselbanden. Ligamenten Wat zijn bursae? Wat is hun functie? Slijmbeurzen, ze ze verminderen de wrijving tussen het been en de pezen of de spieren. Geef een medische term voor buigen en strekken. Flexie en extensie geef een medische term voor naar achter buigen en naar voren buigen. Anteflexie en retroflexie mijn humerus gaat van een verticale stand naar een horizontale. Welke beweging wordt er gemaakt?

brede jukbeenderen

Wat is de functie van het actieve beenmerg? Het actieve beenmerg is het rode beenmerg. Dit zorgt voor de aanmaak van erytrocyten, leucocyten en trombocyten. Geef 3 plaatsen waar je het rode beenmerg kan vinden. Epifyse van pijpbeenderen, platte beenderen, onregelmatige beenderen waardoor wordt bij ouder worden het rode beenmerg in de diafyse van het femur geel? Door vetopstapeling geef 3 soorten beenverbindingen. Geef ook de kenmerken ervan en telkens 1 voorbeeld. Naadverbinding ( suturae zeer stevig en onbeweeglijk vb schedel, os sacrum, oscoccygis, os coxae kraakbeenverbinding, laat kleine bewegingen toe vb tussenwervelschijven, ribben en sternum, ribben en dorsale wervels gewrichten (articulatio beweeglijke verbinding, vb schoudergewricht teken een gewricht en benoem de verschillende delen. 2 botten, 2 gewrichtsvlakken bedekt met kraakbeen, gewrichtsspleet, gewrichtsholte, gewrichtskapsel, synoviaal vlies, pees van een spier, bursa of slijmbeurs Uit welk weefsel bestaat een gewrichtskapsel? Bindweefsel Wat is de job van het synoviaal vlies?

Geraamte antwoorden - anatomie en fysiologie van het

Compacta hoe noemt men het beenweefsel met tussenliggende openingen? Spongiosa waardoor is het sternum omgeven? Geef de medische term. Periost Wat is de functie van het beenvlies? Rol in been opbouw en been afbraak wat zit er in het beenvlies? Bloedvaten en zenuwen Is het bot omgeven door beenvlies ter hoogte van de gewrichten? Neen waar en waarom vind je kraakbeen bij het femur? Welke kenmerken heeft prevage kraakbeen? Je vindt kraakbeen. Het zorgt ervoor dat de beenderen soepel bewegen ten opzichte van elkaar. Kraakbeen is glad en veerkrachtig. "leukemie is een verzamelterm voor een groep van beenmergkankers gekenmerkt door een ontregelde groei van verschillende soorten witte bloedcellen." Welke kleur heeft het actieve beenmerg? brede jukbeenderen

Epifysen waaruit bestaat neuropathie de epifyse van een middenhandsbeentje? Spongiosa waar bevindt zich het rode beenmerg in het femur? Het rode beenmerg bevindt zich in het spongiosa. Wat bevindt er zich in het midden van de tibia? De mergholte wat zit er in de mergholte van de metatarsalen? Het gele beenmerg waaruit bestaat het sternum? Gebruik de medische termen. Het sternum bestaat uit 2 harde bladen oostkamp (compacta) met daartussen spongiosa. Tussen het spongiosa ligt het rode beenmerg. Waaruit bestaat de patella? De patella bestaat uit 2 harde bladen (compacta) met daartussen spongiosa. Hoe noemt men het beenweefsel dat bestaat uit een dicht aaneengesloten geheel, zonder tussenliggende openingen?

What does steil mean - definition of steil - word finder

Beencel, beenweefselvormende cel, cel die beenweefsel absorbeert geef de histologische samenstelling van een beenweefsel beencellen (osteocyt, osteoblast, osteoclast beenderlijm, calcium en fosfaatzouten ( opslaan mineralen ca en P) Welke vitaminen en hormonen spelen een rol bij de opbouw en afbraak van beenderen? Vitamine d, calcitonine en parathormoon hoe noemen we het proces van botontkalking? Osteoporose geef 4 functies van het geraamte. Steun geven, bescherming bieden, beweging mogelijk maken, bloedcellen vormen. Waar worden bloedcellen aangemaakt? In het rode beenmerg geef 3 soorten beenderen met telkens 4 voorbeelden (medische term). Pijpbeenderen, vb: humerus, ulna, radius, metacarpalia, falangen onregelmatige beenderen, vb wervel, carpalen, tasalen en de patella platte beenderen, vb sternum, costae, scapula, clavicula, os coxae, cranium geef 5 voorbeelden van pijpbeenderen ter hoogte van de onderste back ledematen. Femur, tibia, fibula, metatarsalen en falangen waaruit is een been samengesteld? Uit mineralen vb calcium (ca fosfor (P) hoe noemt men de lange schacht van de radius? Diafyse hoe noemt men de gewrichtsuiteinden van de ulna?

brede jukbeenderen

Vals, de botten zij levenloos materiaal zoals haren en nagels. Vals, het bot wordt continu afgebroken (door osteoclasten) en opgebouwd (door osteoblasten). Het ravenbeksuitsteeksel (processus caracoïdeus) is een deel van de scapula. Waar, ongeveer om de 8 jaar wodt het hele botweefsel vervangen; waar, een naadverbinding is een voorbeeld van een gewricht. Vals, os talus of sprongbeen behoort tot de tarsalen waar, de humerus is het stevigste en grootste been van het menselijk lichaam. Vals, de fibula is een dun pijpbeen en is gelegen aan de binnenzijde van het onderbeen. Vals, het olecranon (haakvormig uitsteeksel) is een deel van de scapula. Vals Het distaal deel van de ulna vormt het grootste deel van het scharniergewricht met de humerus vals de duim heeft slechts 2 falangen. Waar quality we hebben evenveel ribben als thoracale wervels waar Het synoviaal vlies is rijk aan kleine bloedvaten waar Wat betekent osteologie? Leer of kennis der beenderen Leg taalkundig uit.

Enschede van vroeger tot heden

Word finder, word definitions steil, find the word definition, enter the word. Could not find any definition of word "steil". See also: words rhyming with steil, words from word "steil", words starting with "s", words starting with "st", words starting with "ste", words starting with "stei", words ending with "l", words ending with "il", words ending with "eil", words ending with "teil", words containing "t". Skeletstelsel geraamte antwoorden, waar of vals, het menselijk skelet is webshop opgebouwd uit meer dan 400 beenderen vals, het actief bewegingsstelsel bestaat uit pezen ligamenten en spieren waar. Het passief bewegingsstelsel bestaat enkel uit beenderen vals, cervicale wervels zijn verbonden met cervicale ribben vals, het gele beenmerg zorgt. Voor de aanmaak van erytrocyten vals, bij volwassenen heb je maar én soort beenmerg vals, l1 heeft een groot wervelgat en een klein wervellichaam vals, de tibia maakt deel uit van het kniegewricht. Waar, de meeste botten zijn pijpbeenderen en vanbinnen hol. Waar, de atlas heeft geen corpus vertebrae waar, de atlas heeft geen processus spinosus (doornuitsteeksel). Waar, de lumbale wervels zijn verbonden met de ribben vals, de verbinding tussen de rib en de wervels is een een gewricht. Vals, in onze handpalm zitten de falangen. Vals, de clavicula is een pijpbeen.

Brede jukbeenderen
Rated 4/5 based on 585 reviews
SHARE

brede jukbeenderen Emakim, Mon, April, 30, 2018

Ledematen: rechte en evenwijdige voorbenen met krachtige botten. Tamelijk geopende hoeken in de voorhand. Krachtige en goed bespierde achterbenen met tamelijk geopende hoeken.

brede jukbeenderen Vesaji, Mon, April, 30, 2018

Hals: kort, gespierd en laag gedragen. Lichaam: breed en diep, met goed gewelfde ribben. Sterke, brede en rechte rug, brede en gespierde, bijna vlakke lendenpartij. Licht gewelfde, brede en sterke croupe, zwak opgetrokken buiklijn.

brede jukbeenderen Tyzeryqu, Mon, April, 30, 2018

Een grote, iets rechthoekige herdershond met een goedmoedig karakter, maar een groot waakinstinct. Hoofd: massief, met een brede schedel en krachtige jukbeenderen, vlak schedeldak en geringe stop, de snuit is iets korter dan de schedel. Tamelijk breed tussen de ogen, krachtige, vierkant voorsnuit, zwarte of bruine neusspiegel, afhankelijk van de vachtkleur. Ogen: goed uit elkaar geplaatst, donker, met een kalme uitdrukking. Oren: laag aangezet, klein, triangelvormig en hangend.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: